De Noaber makelaardij

3 tips voor de inrichting van je woonkamer

Geplaatst op

Als je je woonkamer wil gaan inrichten, dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je graag meer gebruik wilt maken van de ruimte die je beschikbaar hebt, dan is kan het op een juiste manier inrichten van je woonkamer erg veel effect hebben. Lees in deze blog onze 3 tips voor een goede inrichting voor je woonkamer om deze een ruimtelijk karakter te geven.

Tip #1: Plaats de bank niet tegen de muur

Hoewel de meeste mensen vaak hun banken helemaal tegen de muur aan schuiven met het doel zo een grotere ruimtelijke uitstraling te realiseren voor hun woning, is dit juist iets wat je niet moet doen. Als je namelijk ervoor kiest om de bank helemaal tegen een muur aan te plaatsen, zal de ruimte juist wat kleiner lijken. Dit komt omdat je juist wat meer objecten in de ruimte zelf wilt hebben, in plaats van dat ze allemaal deel uitmaken van de grenzen van de ruimte. Wil je bijvoorbeeld voor je woonkamer een nieuwe hoekbank kopen? Dan is het goed om te weten dat een hoekbank vele malen beter in het midden van een kamer staat, dan achteraan tegen de muur aangedrukt.

Tip #2: Kies de juiste kleurcontrasten

Als we het behang en de verf ook mogen meerekenen als interieur van je woning, dan kunnen we ook stellen dat het belangrijk is om rekening te houden met het soort verf wat je gebruikt en, belangrijker nog, op welke muur dit komt te staan. Er zijn verschillende interessante schematische weergave gemaakt waarbij je kunt zien hoe het gebruiken van verschillende soorten verf op verschillende muren een effect heeft op de ruimtelijkheid ervan.

Tip #3: Gebruik meer spiegels

Ten slotte willen we je als tip meegeven dat je een ruimtelijke uitstraling kunt creëren door middel van diverse spiegels te plaatsen op handige plekken. Als je de spiegels op een juiste plek ophangt, dan kan je natuurlijk zonlicht maar ook een mooi uitzicht krijgen op plekken waar dat eerst niet kon. Door een spiegel te plaatsen op een plek aan de muur waardoor je nu bijvoorbeeld ook uit het keukenraam kunt kijken terwijl je in de zithoek zit, is er gelijk meer te zien. Hierdoor lijkt de ruimte stukken groter.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden