De Noaber makelaardij

4 tips voor het creëren van dé perfecte ‘home office’

Geplaatst op

Of je nu al van plan was een perfecte home office te creëren in je huis of dat je door COVID je werkplek hebt moeten verkassen naar huis. Het hebben van dé perfecte home office helpt de productiviteit te verhogen en zorgt voor een zo optimaal mogelijke lichaamshouding tijdens het werken. Uit een recent onderzoek van Flexjobs blijkt dat 65% van de respondenten aangeeft dat ze productiever zijn thuis, dat komt omdat ze minder afleiding, minder verkeerstress en minder lawaai ervaren. Toch is dit nog bij veel van de mensen nog niet het geval, vaak omdat er meerdere huisgenoten, gezinsleden en kinderen in huis lopen. Hieronder voorzien we je graag van tips voor het creëren van de perfecte home office.  

Tip 1: Kies de juiste werkplek uit in huis

Voor het creëren van een home office is een hele ruimte natuurlijk erg fijn. Als dit mogelijk is raden we dan ook zeker aan om deze geheel te gebruiken voor je kantoor. Maar er zijn genoeg mensen die geen hele kamer over hebben voor het creëren van een kantoor. Dit is op zich ook niet per se nodig. Belangrijk is dat je werkruimte en woon/leefruimte goed scheidt. Zit je bijvoorbeeld toch met je computer aan de keukentafel? “Reserveer” dan 1 vaste plek als werkplek en zorg dat je daar verder ook niet gaat zitten. Dat helpt je om je te kunnen concentreren op die specifieke plek. 

Tip 2: Zorg voor de juiste kantoormiddelen

Zitten aan de keukentafel is dus wel een optie, maar keukenstoelen zijn niet gemaakt om uren achter elkaar ergonomisch en comfortabel op te zitten. Je kan dus toch beter echte “kantoor meubels” aanschaffen. Mocht je beperkt de ruimte hebben, kun je gaan voor een klein maar fijn bureautje. Kijk voor kantoorartikelen op bestbudgetkantoormeubelen.nl. Het hebben van een goede stoel is het allerbelangrijkste. Zorg er daarnaast voor dat je bureau op de juiste hoogte staat afgesteld en dat je mocht je werken met een laptop deze op een standaard staat, zodat je niet de hele dag naar beneden hoeft te kijken. Mocht je het budget er voor hebben en dit willen uitgeven raden we aan om 2 computerschermen aan te schaffen. 

Tip 3: Zorg ervoor dat je kantoor of je werkplek voldoende natuurlijk licht krijgt.

Er is gebleken dat je op een werkplek met veel natuurlijk licht de productiviteit van de werknemers met zo een 3-40% toeneemt. 

Tip 4: Voeg wat groen toe

Planten mogen eigenlijk niet missen in je kantoortje of bij je werkplek. Het voegt kleur toe, wat helpt bij het gevoel van blijdschap en sommige planten verbeteren de luchtkwaliteit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden