De Noaber makelaardij

Alles wat je moet weten over olijfbomen in je tuin

Geplaatst op

Heb je een huis gekocht en staat er al een olijfboom in de tuin? Of wil je graag wat meer weten over olijfbomen voordat je er zelf een aanschaft? Lees hier meer over de verzorging van olijfbomen

De boom is geschikt voor het Nederlandse klimaat 

De olijfbomen die we in Nederland verkopen zijn vaak geïmporteerd uit warme landen, zoals Spanje. Deze olijfbomen zijn van goede kwaliteit en zijn winterhard. De olijfboom bloeit van april tot juni. In deze tijd zie je dan ook dat de olijfboombloemetjes heeft. Als je een olijfboom koopt let er dan even op dat de plant goed geworteld moet zijn in een ‘container’ en niet alleen op kluit. In december en januari, de twee koudste maanden van het jaar is aan te raden de voet van de olijfboom in te pakken met stro en jute. Zo wordt er voldoende vocht doorgelaten maar bescherm je de voet tegen de “extreme” kou. 

Waar plant je de olijfboom?

De olijfboom houdt van de zon. Zet de boom dan ook op een zonnige plek. De boom kan zowel geplant worden in de tuin als in een pot. Als je de plant in de tuin zet is het belangrijk dat de grond goed doorlatende zanderige kleigrond heeft. De grond mag niet te nat zijn. Ze hebben dan ook niet veel water nodig. Laat de grond nooit uitdrogen. Als je de boom in een pot plant moet ook hier het water goed kunnen weglopen. Leg altijd kleikorrels in de pot voordat je de boom plant. 

Wanneer moet je de boom snoeien?

Houdt erg lange takken vooral in het voorjaar kort en compact. Houdt er wel rekening mee dat het snoeien van de uitstekende takken ten koste gaat van de mooie bloemetjes. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden