De Noaber makelaardij

De beste, anti-allergene tips voor je woning

Geplaatst op

Heb je last van allerlei allergieën, bijvoorbeeld in de lente, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee jij een anti-allergene inrichting voor je woning kunt maken. Lees snel met ons verder om ook te kunnen profiteren van deze dingen. Daarnaast geven we je schoonmaak tips. 

Gietvloeren

Een van de meest makkelijke dingen die je kunt doen om je woning een nieuwe look te geven en tegelijkertijd een anti-allergene inrichting, is een gietvloer nemen. Dit is een kunststofvloer die je over een egale bestaande vloer heen kunt gieten. Het voordeel van deze vloer is dat hij makkelijk af te stoffen is met een dweil. Daarnaast is de vloer erg slijtvast. Pollen en huisstof nestelen zich niet in deze vloer. Het leuke is dat gietvloeren in vrijwel alle kleuren komen. 

Nat afstoffen

Het is belangrijk om niet droog af te stoffen met een ragebol of iets dergelijks wanneer je last hebt van allergieën, bijvoorbeeld een stof- of pollenallergie. Gewoon lekker met een vochtige doek afstoffen, zo is het gemakkelijk om het stof en de pollen te vangen en de klachten te verminderen. 

Luchtzuiveringsinstallatie

Er zijn tientallen soorten luchtzuiveringsinstallaties te krijgen waar je je voordeel mee kunt doen als het gaat om het zuiveren van de lucht om zo pollen en stof (of schimmels) weg te filteren. Je kunt kiezen uit verrijdbare of permanente installaties. Zo zijn er airco´s met filters en luchtkoelers die ook een filterfunctie hebben. 

Er zijn tal van dingen die je kunt doen om je woning beter bewoonbaar te maken. Wanneer je in een oud huis woont, dan raden we je zeker aan om een filterinstallatie aan te schaffen, om zo bijvoorbeeld schimmelvorming te voorkomen. Ventileren is ook altijd een goed idee: gewoon even het raam open zetten. 

Bij ernstige klachten raden we je aan om contact op te nemen met de huisarts, want er zijn namelijk medicijnen te krijgen, bijvoorbeeld neusspray, waarmee je heel snel van je klachten af bent. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden