De Noaber makelaardij

De goedkoopste vloerkeuzes voor uw nieuwe woning

Geplaatst op

Na het aanschaffen van je nieuwe woning staan vaak talloze nieuwe projecten voor je klaar. Denk alleen maar aan alle inrichting keuzes die je moet maken. We raden aan om een overzichtelijk budgetplan op te stellen, zodat je precies weet hoeveel je voor welk project wil spenderen. Een van de grote kostenposten is het leggen van een nieuwe vloer. Op een vloer kun je flink besparen door voor een goedkopere variant te gaan. Ontdek welke vloersoorten hierbij helpen.

Alternatieven voor een houten vloer: keramisch parket

Een zeer populaire keuze is het nemen van een houten vloer. Als je puur voor de look en feel gaat dan raden we aan om te kiezen voor een goedkopere variant, zoals keramisch parket. Een houten vloer vereist veel onderhoud om dit in de meest optimale conditie te houden. Door te kiezen voor keramisch parket hoef je hier geen zorgen meer over te maken. Het parket is namelijk onderhoudsarm en kras- en stootbestendig. De look en feel is niet te onderscheiden van echt hout. Veel voordelen dus bovenop het kostenbesparende plaatje. Daarnaast behoud je het gevoel van een kwaliteitsvloer.

Laminaat of pvc-vloer

Steeds meer huishoudens gaan voor een laminaat of pvc-vloer. Het is een goed alternatief voor een vloer dat buiten het budget ligt. Deze planken zijn bijna niet te onderscheiden van echt en geven een uiterst natuurlijke uitstraling. Tussen deze vloersoorten zit wel veel kwaliteitsverschil. Je kunt het dus heel goedkoop maken of toch voor een stukje meer kwaliteit gaan. Mocht je niet precies weten wat je aan moet met je budget, dan is een laminaat of pvc-vloer de beste keuze. Deze vloersoorten zijn dus voor goedkope prijzen te verkrijgen, gaan heel lang mee en vereisen weinig onderhoud.

Gietvloer

Een goedkopere vloer biedt uitkomst voor je budget, maar is op lange termijn niet altijd de beste keuze. Als je zeker weet dat je lang in je nieuwe woning gaat wonen raden we aan om een gietvloer te overwegen. Een gietvloer is een dure aankoop. Je betaalt per vierkante meter meestal een stuk meer dan elk andere vloersoort. Het grote voordeel van een gietvloer is dat deze ruim 20 jaar mee kan. Hierdoor hoef je een goedkope vloer niet om de paar jaar te vervangen. De keuze is aan jezelf om dus op de korte of de lange termijn te budgetteren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden