De Noaber makelaardij

De voordelen van een betegelde vloer

Geplaatst op

Het inrichten van een nieuwe woning of nieuw kantoorpand is niet voor iedereen weggelegd. Tijdens het inrichten van jouw nieuwe woning of kantoorpand zijn er ontelbaar veel keuzes die je dient te maken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze uit duizenden kleurtinten, meubels, keukens, vloeren en nog veel meer. Naast de vele opties die er tegenwoordig zijn, is het zaak om een passend geheel te creëren. Kleuren en materialen moeten bij elkaar passen en elkaar versterken. Grote onderdelen zoals muren en vloeren vormen een zeer belangrijk onderdeel in het proces van de creatie van een geweldig interieur. Naast het feit dat het oog wat wil, is het ook belangrijk om rekening te houden met de intensiteit van het gebruik. Hierdoor kiezen veel mensen dan ook voor een getegelde vloer in plaats van bijvoorbeeld vloerbedekking. In dit blog vind je dan ook de grootste voordelen van vloertegels.

Makkelijk te onderhouden

Een van de eigenschappen die mensen het meest waarderen aan een betegelde vloer is dat je ze zeer eenvoudig onderhoudt. Vlekken, vuil of vloeistoffen blijven allemaal op het oppervlak liggen en zullen niet snel intrekken. Hierdoor maak je jouw vloertegels zeer makkelijk schoon met hulp van bijvoorbeeld een stofzuiger of dweil. Wanneer met name vloeistoffen te lang op de vloertegels blijft liggen, bestaat er echter wel de kans dat het enigszins in de tegels trekt. Ook in dit geval is er geen man over boord. Je reinigt de vloertegels eenvoudig met bijna ieder schoonmaakmiddel zonder de tegels te beschadigen. 

Milieuvriendelijk

Tegels zijn er in ontelbaar veel verschillende materialen en hebben allemaal verschillende milieuvriendelijke eigenschappen. Keramische en porseleinen tegels kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden vervaardigd uit klei, wat een duurzame hulpbron is. Maar zelfs uit steengroeven gewonnen steen kan een uitstekende milieuvriendelijke keuze zijn, aangezien ze met behulp van de nieuwste technieken veel sneller gewonnen worden. Hierdoor blijft de schade aan het milieu zeer beperkt. Stenen tegels kunnen ook worden gerecycleerd en gaan bovendien zeer lang mee. 

Vloertegels in combinatie met vloerverwarming

Vloerverwarming is een zeer populaire en veel gekozen optie tijdens de bouw van nieuwe woningen en kantoorpanden. Bijna iedere vloertegels is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Sterker nog, een betegelde in combinatie met vloerverwarming kent vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat. Tegels houden de warmte namelijk langer vast en geleiden de warmte eveneens beter dan bijvoorbeeld laminaat. Hierdoor bespaar je flink op je energiekosten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden