De Noaber makelaardij

De voordelen van een verkoopmakelaar

Geplaatst op

Ga jij je huis verkopen? Daar komt flink wat bij kijken, misschien wil je alles zelf doen. Maar het is ook wel erg fijn om dit uit handen te geven zodat jij je kan focussen op je verhuizing of je nieuwe woning. Wat zijn de voordelen van verkoopmakelaar Groningen?

Verkoopmakelaar Groningen

Misschien staan er al heel veel huizen te koop in Groningen, dan is het sowieso handig om verkoopmakelaar Groningen in te schakelen. De verkoopmakelaar Groningen zorgt ervoor dat jij je huis voor een zo hoog mogelijke prijs verkoopt. Er is ook een verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar Groningen. Een aankoopmakelaar zorgt voor jouw nieuwe huis, en adviseert dus de koper van de woning. De verkoopmakelaar Groningen adviseert de verkoper. 

De taken van de verkoopmakelaar

Wat doet de verkoopmakelaar Groningen dan precies? De verkoopmakelaar en aankoopmakelaar hebben soortgelijke taken. Zo zijn zij allebei verantwoordelijk voor het bepalen van de prijs en het onderhandelen. Ook het juridische aspect wordt onder verantwoordelijkheid van de verkoopmakelaar Groningen genomen. Dit soort dingen zijn toch wel fijn om uit te besteden, vooral als iemand veel meer ervaring mee heeft.

Tarieven verkoopmakelaar Groningen

Klinkt allemaal erg handig, zo een persoon die veel ervaring heeft en alles voor jou regelt. Maar wat kost zoiets eigenlijk? Een verkoopmakelaar Groningen kost gemiddeld 1.1% van de verkoopopbrengst van het huis, dit zijn de kosten van 2021. Deze kosten kunnen ook nog eens per plaats verschillen, vraag het vooral na bij de verkoopmakelaar. Er zijn natuurlijk ook internetmakelaars, zij regelen maar een klein deel van de verkoop. Het schrijven van een promotietekst, foto’s, bezichtigingen etc. doe je dan allemaal zelf. Hierdoor ben je een stuk minder geld kwijt!

Conclusie

Een verkoopmakelaar inhuren is een goede keuze, hij helpt je bij allerlei taken die veel tijd kosten als je het alleen zou moeten doen. De verkoopmakelaar heeft veel ervaring, zo kun je met een gerust hart jouw huis verkopen. De prijzen variëren, dit is namelijk afhankelijk van de locatie en het bedrijf. Er zijn ook online verkoopmakelaars, bij dit soort makelaars liggen de prijzen een stuk lager omdat je zelf dan ook wat meer moet doen. Informeer vooral bij een verkoopmakelaar bij jou in de buurt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden