De Noaber makelaardij

De waarde van een makelaar bij het kopen van een huis in Deventer

Geplaatst op

Het aanbod van huizen dat in en rond Deventer te koop staat, is gemakkelijk online te vinden. De verleiding is dan ook groot om als koper op een woning af te stappen zonder dat je hiervoor een makelaar inschakelt. Wat is de waarde van een makelaar eigenlijk en waarom maak je, als je in Deventer een huis wilt kopen, beter gebruik van een makelaar? 

 

Maak gebruik van de kennis van een ervaren makelaar

 

In Deventer en omgeving zijn er veel verschillende soorten huizen te koop. Dit gaat van appartementen en eengezinswoningen tot riante landhuizen. Wil je een huis kopen Deventer, dan weet de lokale makelaar precies hoe het aanbod van de bestaande lokale markt eruit ziet. Hij is bovendien op de hoogte van nieuwbouwprojecten. Je krijgt dus gericht advies over de mogelijkheden die er binnen je budget zijn. Daarnaast mag je rekenen op een volledige begeleiding, vanaf het moment van de eerste bezichtiging tot en met de definitieve overdracht. 

 

De voordelen van een aankoopmakelaar

 

Wat voegt een makelaar toe aan je zoektocht als je een huis gaat kopen in Deventer? De waarde van je makelaar komt op verschillende manieren naar voren. Kom je zelf niet uit Deventer, dan is het extra zinvol om gebruik te maken van een lokale makelaar.

  • Bekend met de buurt. De lokale makelaar weet precies welke wijken aansluiten bij jouw woonwensen. Zo krijg je een concreet aanbod van huizen die bij je passen. 
  • Gezamenlijke bezichtiging. Het bezichtigen van een huis dat je aanspreekt, hoef je niet alleen te doen. De makelaar gaat met je mee. Je stelt al je vragen en krijgt deskundig advies.
  • Prijsonderhandelingen. De beslissing om een bod te doen, kan een emotionele aangelegenheid zijn waarbij je misschien geneigd bent om te overbieden. Je makelaar neemt de prijsonderhandeling voor je waar. Zo weet je zeker dat je een prijs betaalt die in de juiste verhouding staat tot de waarde van het huis.

 

Andere diensten van een makelaar

 

Ga je je nieuwe huis verbouwen of wil je je huidige woning laten taxeren, omdat je een nieuw huis in Deventer wilt kopen? De waarde van de woning wordt niet alleen bepaald door de bouwkundige staat, maar eveneens door de locatie en het bestemmingsplan. Voor het opstellen van een officieel taxatierapport schakel je dan ook een lokale makelaar uit Deventer in.

 

Je huis verkopen in Deventer

 

Heb je een eigen woning die je wilt verkopen, dan is het mogelijk om de makelaar ook als verkoopmakelaar aan te stellen. Het voordeel daarvan is onder andere dat je makelaar kan bemiddelen voor een soepele aansluiting van de sleuteloverdracht van je oude huis en je nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden