De Noaber makelaardij

De woningwaarde verhogen met keramische tuintegels

Geplaatst op

Als je vastgoed koopt, dan kan iedere verandering die je aanbreng impact hebben op de waarde. Heb je een woning gekocht, dan is het dus geen slecht idee om hier nog in te investeren. Je kunt de woning bijvoorbeeld isoleren of de badkamer verbouwen. Vergeet echter ook niet dat een potentiële huurder of koper ook naar de tuin zal kijken. De tuin bepaalt ook grotendeels hoe de eerste indruk van iemand zal zijn. Het is dus niet onbelangrijk om ook hier moeite in te steken. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om keramische tegels in de tuin te plaatsen.

Waarom keramische tegels?

Keramische tegels zijn een goed idee omdat ze erg duurzaam zijn. De tegels gaan ontzettend lang mee. Bovendien ontstaan er niet snel krassen en zijn de tegels ook nog eens kleurvast. Met tegels in de tuin, hoeft men weinig onderhoud te verrichten. De tegels zo nu en dan vegen en schoonspoelen is al voldoende. Daarnaast zijn keramische tuintegels ook erg geliefd vanwege de uitstraling. De tegels heb je in allerlei soorten en maten. Wanneer je de tuin van keramische tuintegels voorziet, kan dit de uitstraling al enorm veranderen. Dit zorgt er weer voor dat de woning interessanter wordt voor een potentiële koper.

Hoeveel impact hebben keramische tuintegels op de woningwaarde?

Met alleen keramische tuintegels zul je de woningwaarde wellicht niet flink omhoog brengen. Wanneer je keramische tuintegels combineert met andere aanpassingen, dan kan de prijs van de woning wel toenemen. Het is zeker geen slecht idee om de woning een flinke opknapbeurt te geven voordat je deze weer verkoopt. Voor een potentiële koper is het natuurlijk altijd prettig als de woning er al fatsoenlijk uitziet. Door middel van een nieuwe inrichting kan de koper de woning vervolgens alsnog eigen maken. Wanneer je de woning wilt verhuren, is het al helemaal van belang dat alles er fatsoenlijk uitziet. Een huurder zal namelijk niet snel grote aanpassingen (mogen) verrichten.

Tuintegels zijn dus slechts een voorbeeld van hoe kleine aanpassingen uiteindelijk de woningwaarde kunnen verhogen. Steek je een beetje werk in de woning, dan heb je hier later weer veel profijt van.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden