De Noaber makelaardij

Een rieten dak heeft nog steeds niets aan uitstraling ingeboet

Geplaatst op

Je kunt de gemiddelde makelaar geen groter plezier doen dan hem de zoekopdracht voor een woning met een rieten dak te geven. Ook makelaars gelden als liefhebbers van de mooiste huizen. En onder de mooiste huizen worden vaak ook de huizen met rieten daken geschaard. Zoek je dus een huis met rieten dak? Aarzel niet en schakel de makelaar in. Hij zal zich extra voor je inzetten. 

Riet en het rieten dak heeft zich met dank aan de rietdekkerij sterk ontwikkeld

Het huis met het rieten dak heeft uitstraling. Of je nou liefhebber bent of niet. Verder heeft het rieten dak zich met dank aan de steeds betere rietdekkerij behoorlijk ontwikkeld. De nadelen van vroeger zijn weg; de isolatie is tegenwoordig beter en de rietdekkerij heeft tegenwoordig extra aandacht voor de brandveiligheid.

Minder hinder van tocht en een stuk brandveiliger

Een moderne rietdekkerij kan op verschillende manieren een rieten dak op jouw woning leggen. Je kunt kiezen voor de meer traditionele wijze, als je liefhebber bent van traditie en gek bent op de rieten daken van vroeger. Een modernere manier van het leggen van een rieten dak is door een getimmerd dak over het bestaande dak te plaatsen. Het riet wordt vervolgens over dit getimmerde dak gelegd. Deze werkwijze van de rietdekkerij zorgt in elk geval voor minder last van tocht. Ook de brandveiligheid is groter nu. De specialisten van de rietdekkerij kunnen per geval prima aangeven wat de beste optie zou zijn. Uiteraard heb jij als woningbezitter het laatste woord.

Wacht nooit te lang met het onderhouden van je rieten dak

Zorg ook dat de rietdekkerij tijdig onderhoud aan je dak pleegt, merk je dat er sprake is van schade door storm bijvoorbeeld, wacht dan nooit te lang en schakel de rietdekkerij in. Dat geldt zeker ook als je mos en alg ontdekt of ineens kale plekken op jouw dak ontdekt. Door snel voor onderhoud te zorgen, kan verdere averij voorkomen worden. Zo verleng je ook de levensduur van jouw rieten dak. Een goed onderhouden dak moet wel dertig jaar meekunnen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden