De Noaber makelaardij

Haal inspiratie uit de appartementen van New York

Geplaatst op

New York is een ongekend interessante en bruisende stad. De meest creatieve en slimme mensen zijn hier te vinden. De keerzijde van het succes van New York is dat het hier ontzettend duur is om te wonen. Appartementen gaan voor miljoenen euro’s over de “toonbank”. In Nederland kunnen we ons dit maar nauwelijks voorstellen. Alleen steden als Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven hebben een paar plekken waar dit wel eens voorkomt. Toch kunnen we ontzettend veel inspiratie halen uit de appartementen van New York, dankzij de creatieve ontwerpers. Wellicht kun je enkele elementen gebruiken voor je eigen woning. Doe inspiratie op!

Slaapkamer

In Nederland vinden we het vaak fijn om een slaapkamer te hebben die afgesloten is. Alsof het een cocon is. Het is onze plek om tot rust te komen en ons af te sluiten voor de wereld. Wat we in New York vaak zien is dat het bed in een open ruimte staat. Het wordt een deel van het hele appartement. Misschien komt dit omdat het in New York altijd lawaaiig is en je dus toch niet echt kunt afsluiten van wat er buiten gebeurt, of het komt omdat ze hier de ruimte beter willen benutten. Wat erg populair is in Amerika is het gebruik van topdekmatrassen. We zien dit in steeds meer interieurmagazines terugkomen. In Nederland kun je terecht bij topdekmatrasspecialist.nl voor een mooie topper.

Minimalisme

New Yorkers zetten hun bed dus veelal in open ruimtes en we geloven dat dit ook komt door de populariteit van minimalisme. Minimalisme wil zeggen dat je alleen de dingen in huis hebt waar je ook echt iets aan hebt. Je wilt als het ware ruis verminderen en zo min mogelijk spullen bezitten. Minimalisme zorgt voor een zeer unieke inrichting in het huis. Voor sommige mensen is dit erg wennen en het kan ook een beetje kil overkomen, maar als jij er van houdt is een fantastische manier om wat rust in het hoofd te krijgen. Visueel gezien is het namelijk allemaal clean, recht en zuiver. In Nederland zien we het ook steeds meer terug. Ons advies is om op Youtube eens te kijken naar Ryan Serhant of Eric Conover. Zij zijn makelaars die de allermooiste appartementen van New York aan het publiek tonen. Een perfecte manier dus om inspiratie op te doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden