De Noaber makelaardij

Hoe je (gebruikte) materialen kunt omtoveren tot meubels

Geplaatst op

Het is je vast niet ontgaan, we willen duurzamer leven en goed voor het milieu zijn. Een manier om je huis te verduurzamen en aan recycling te doen is door van totaal andere materialen je meubels te maken. Zoals een bank of bed van pallet, of opbergmanden van oude fruitkistjes. Zo ga je mee met de industriële en ‘raw’ trends en geef je gebruikte voorwerpen ook een totaal nieuw leven. 

Een bed gemaakt van pallet 

Je kunt namelijk een bed maken van (gebruikte) pallets. Op deze manier maak je je eigen bed en het is zeker ‘budgetproof’. Zorg dat je een goed matras hebt gevonden waardoor je heerlijk kunt slapen op je eigen gemaakte bed. Kies de juiste maat pallets, bijvoorbeeld 80 cm bij 100 cm. Bedenk ook hoeveel lagen je wilt maken; laag bij de grond of een hoger bed? Voor de lengte en breedte heb je in totaal 4 pallets per laag nodig. 

Meubels van gerecyclede spullen 

Stoelen gemaakt van oude banden, lampenkappen van wasknijpers en bijzettafels van fruitkratjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is iets nieuws meegemaakt. We horen het steeds vaker, ‘doe-het-zelvers’ die de nieuwste dingen bedenken en van oude spullen prachtige nieuwe dingen maken. Materiaal dat vaak voor zulke projecten wordt gebruikt zijn pallets, oude langspeelplaten, auto- en fietsbanden, de creatieveling onder ons verzint de meest gave dingen om spullen van te recyclen. 

Steentje bijdragen aan het milieu 

Ga is na wat er allemaal op je zolder of in de kelder en schuur ligt wat je misschien al jaren niet meer hebt gebruikt of helemaal vergeten bent dat je het had. Gooi het dan niet weg bij de eerstvolgende keer dat je een grote opruimactie houdt in huis. Maar kijk eerst of je het misschien kan recyclen en er zelf de mooiste dingen mee kunt maken. En ook wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen en allemaal nieuwe dingen wilt aanschaffen kijk eerst of je mooie dingen kunt maken met de spullen die je al in bezit hebt. Zo doe je goed voor je portemonnee en het milieu. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden