De Noaber makelaardij

Hoe maak je een huis klaar om te verkopen?

Geplaatst op

Het verkopen van jouw huis kan erg spannend zijn. Je weet natuurlijk nooit of er mensen geïnteresseerd zullen zijn en zo ja wat mensen bereid zijn om te betalen voor het huis. Het is erg belangrijk dat je weet hoe jij je kan voorbereiden op het verkopen van het huis. Want wat moet je nou allemaal doen en wie kun je hier het best om hulp bij vragen? Er is veel te doen en waarschijnlijk weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Vrees niet het is allemaal erg haalbaar als je er even voor gaat zitten en goed onderzoek doet!

Maak alles netjes

Als eerst een aardig logische, namelijk maak alles netjes. Als mensen komen kijken bij jouw huis dan is het wel slim om alles opgeruimd en netjes te hebben. Zorg dat het huis er leefbaar uitziet, zodat mensen echt kunnen indenken hoe het zou zijn om in het huis te leven. Wel moet het huis er neutraal uitzien, omdat iedereen een andere stijl heeft is het aan te raden om alles zo basic mogelijk te maken. Wel kun je bijvoorbeeld persoonlijke dingen in de ruimte laten. Als je bijvoorbeeld een foto in glas hebt staan op een kast kan dit positief zijn. Door de foto in glas krijgt het huis een fijnere sfeer het laat zien dat er leuke mensen wonen die goed voor het huis hebben gezorgd. Een foto in glas kan dus al een verschil maken. Let er gewoon op dat alles wat niet fijn is om te zien weg is, zoals in de gang alle schoenen en jassen. 

Verhoog de waarde van het huis

Door bijvoorbeeld het huis uit te laten bouwen kan de waarde van het huis heel erg stijgen. Ga in gesprek met iemand om te kijken hoe de waarde van het huis verhoogd kan worden. Verder is het voor jezelf ook slim om alvast een beetje te bedenken welke spullen wel en niet meegaan naar het nieuwe huis. Zo kun je al veel weggooien, waardoor het huis leger is als er mensen komen kijken. Persoonlijke dingen als een foto in glas kun je makkelijk meenemen en dit is ook prima om te laten staan. Dingen als een foto in glas zijn wel breekbaar en moeten daarom voorzichtig worden vervoerd als dit wordt meegenomen naar het nieuwe huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden