De Noaber makelaardij

Hoe maak je je nieuwe huis schoon?

Geplaatst op

Heb je een nieuw huis gekocht? Of trek je in een nieuwe huurwoning? Maak dan eerst grondig het huis schoon voordat je je spullen verhuisd en neerzet. Door alles meteen grondig schoon te maken heb je een goede start in je nieuwe woning. Dit geldt zowel voor echte nieuwbouwhuizen als een huis waarbij je de 2de bewoner wordt. Handig is dat je tijdens het reinigen van je hele woning er ook meteen achter komt of er bepaalde dingen moeten worden gerepareerd of vervangen. Hieronder geven we je graag een aantal tips over hoe je het schoonmaken van je hele huis kunt aanpakken: 

Begin met het schoonmaken van de badkamer

Mocht je (nog) geen nieuwe badkamer krijgen is het aan te raden de badkamer als eerste schoon te maken. Deze ruimte heb je vanaf de eerste dag dat je er gaat wonen meteen nodig. Wel zo fris als je de wc gaat gebruiken en je je even afspoelt na een klusdag. Neem alles mee dus ook in kastjes, de ramen, de muren (bij tegels) en al het sanitair. Ben je van plan de muren van de badkamer te schilderen? Doe dat dan nog voordat je alles schoonmaakt. Anders mag je alles wel weer opnieuw schoonmaken. 

Begin ‘hoog’ en eindig ‘laag’ met schoonmaken

Stof beperkt zich helaas niet alleen tot vloeren en werkbladen, maar vind je ook boven op de gordijnroede, plafondlampen en andere elementen dicht bij het plafond. Door hoog te beginnen zorg je ervoor dat stof en viezigheid dat eventueel naar beneden valt niet op je net geschrobde vloer terecht komen. 

tekst

Maak de koelkast en de rest van de keuken schoon

Hierbij geldt hetzelfde als de badkamer. Wanneer je de keuken (nog) niet gaat vervangen, is het prettig dat de keuken volledig schoon en gereinigd is. De koelkast, de oven en het fornuis zijn hierbij de belangrijkste dingen om goed schoon te krijgen. Krijg je iets echt niet schoon? Overweeg dan een nieuwe te kopen. 

Het reinigen van tapijt

Bij tegels of andere typen vloeren is het eenvoudig schoon te maken door de stofzuigen en er een dweil overheen te halen. Bij tapijt is dit helaas niet mogelijk. Zorg er dus voor dat als je het tapijt wilt behouden deze weer zo goed als nieuw is. Zelf kun je aan de gang met een stofzuiger. Maar voor een goede dieptereiniging waarbij het tapijt weer fris gaat ruiken en alle vlekken worden verwijderd kun je terecht bij een professioneel tapijtreiniging bedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden