De Noaber makelaardij

Hoe verbeter ik de akoestiek van mijn woning?

Geplaatst op

Er zijn tal van manieren waarop woningexperts een woning een betere akoestiek kunnen geven. Sommige dingen daar denk je niet eens aan als je staat voor het probleem met een galmende kamer. Ook ondernemers zijn gebaat bij een goede akoestiek in hun zaak. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant. In deze blog nemen we daarom een aantal tips met je door die het mogelijk maken om een schitterende ´klankkleur´ in de ruimte te hebben. Wil je meer weten over de verbetering van de akoestiek van je woning of bedrijfsruimte? Neem dan een kijkje op acosorb.nl. 

De voordelen van een goede akoestische isolatie

Om je woning of bedrijfsruimte een goede akoestiek te geven, kun je zelf een aantal dingen doen die relatief gemakkelijk te realiseren zijn. Andere zaken kun je het beste uitbesteden. We beginnen met het eerste: 

  • Je kunt gordijnen neerhangen, die laten de kamer minder galmen
  • Kleden of vloerbedekking helpt de weerkaatsing van het geluid te dempen
  • Zet meubels en spullen zoals decoratie in de ruimte, dan is de klankkast (de kamer) niet zo hol. 

Pas deze zaken toe, dan merk je al snel een verschil.

Wat kun je beter uitbesteden? 

Er zijn ook nog andere manieren om grotere ruimtes minder te laten galmen. Dit kun je doen door een geluidsisolatie plafond te laten maken door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Het gaat hier om spuitwerk dat professioneel en snel wordt aangebracht. Het is dus niet een operatie van dagen. Het bedrijf komt, inventariseert, gaat aan de gang en je hebt supersnel je plafond dat isoleert. In combinatie met de andere tips die we je hierboven gegeven hebben, is het in je restaurant een stuk minder chaotisch (alle stemmen van je gasten die door elkaar heen galmen). Mensen kunnen elkaar beter verstaan, hoeven niet zo te schreeuwen en het personeel dat je eventueel in dienst heb, gaat niet met een schorre keel naar huis aan het einde van de dienst. Een grote winst, zo’n plafond. 

Meer informatie? 

Wil je meer informatie, dan is het handig om een kijkje te nemen op acosorb.nl. Dit zijn de experts die je kunnen informeren over de te nemen stappen in jouw woning of zaak, als het gaat om de isolatie van je plafond.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden