De Noaber makelaardij

Hoe verhuis je veilig een kast?

Geplaatst op

Het is niet makkelijk om een kast naar een nieuwe locatie te brengen. We geven meerdere tips om jouw kast te verhuizen, zodat deze zonder beschadigingen aankomt op de nieuwe plek. Of het nou gaat om een gewone kast of een kast op maat.

Haal de kast uit elkaar

Bij grote kasten is het handig om deze uit elkaar te halen. Haal daarvoor eerst de kasten leeg, dit scheelt uiteindelijk ook in het gewicht tijdens het sjouwen. Gebruik voor de losse onderdelen van de kast doeken of andere verhuismiddelen om de onderdelen te beschermen.

Sorteer de schroeven 

Wanneer je ervoor kiest om meubels uit elkaar te halen, is het handig om de schroeven in kleine zakjes te doen en op te schrijven bij welk meubelstuk het hoort. Zo raak je geen schroeven kwijt en heb je alles bij de hand als je de meubels weer in elkaar gaat zetten.

Kast omwikkelen

Een andere manier om een kast veilig te verplaatsen is om de kast te omwikkelen met beschermfolie, zodat de lades niet openvallen tijdens de rit naar de nieuwe locatie. Lichte spullen kun je dan gewoon in de kasjes laten zitten.

Maak de kast goed vast

Zorg ervoor dat de kast goed vaststaat in de bus of op de kar. Plaats een deken op de vloer zodat de kast niet schuurt over de bodem van de bus of kar. Gebruik een spanband om de kast stevig vast te maken

Met deze tips moet het helemaal goedkomen. Je kunt er altijd nog voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren om de klus te klaren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden