De Noaber makelaardij

Houd je huis kalkaanslag vrij!

Geplaatst op

We nemen in deze tekst met je door waarom het erg handig is om je huis kalkaanslag vrij te houden. Het is helemaal niet fijn als je ziet dat apparaat onder de kalkaanslag zitten. Ook komt het wel eens voor dat het bijvoorbeeld in de douche een grote kalkaanslag-plakkaat-show is. Dat wil je natuurlijk voorkomen? Maar hoe? Dat gaan we met je doornemen in deze blog. Dus lees verder en doe je voordeel met informatie die we je geven; zo proberen we je te inspireren om je huis extra mooi te houden. Dat kan ook erg fijn zijn als je bijvoorbeeld je woning gaat verkopen, dat ziet er net even iets mooier uit voor de potentiële kopers. Je leest hier meer over op https://www.ikwilvanmijnkalkaf.nl/

Wat doet een waterontharder?

In feite zorgt een waterontharder voordat kalk in het water blijft zitten of eruit gehaald wordt, maar in alle gevallen zal de kalk niet in de leidingen blijven zitten. Er zijn waterontharders die werken met magnetische straling en ervoor zorgen dat de kalk opgelost blijft zitten in het water en zich niet aan de leidingen hecht. Er zijn ook waterontharders die zout en een ionenwisselaar gebruiken om het water kalkvrij te maken. Dit zijn twee verschillende processen waarvan we de eerste prefereren boven de tweede, omdat de eerste geen zout in het milieu brengt. De tweede doet dat wel en dat zorgt voor een vermindering van zoet drinkwater. 

Is een waterontharder lastig te bedienen?

Het is heel gemakkelijk om een magnetische waterontharder (onze aanrader) te bedienen, omdat je hem helemaal niet hoeft te bedienen. Het enige wat je doen moet, is de magnetische waterontharder aansluiten op de hoofdwaterleiding en deze gewoon laten voor wat hij is. Hij doet zijn werk zelf en je hebt er geen omkijken naar in termen van onderhoud. 

De waterontharder zorgt tevens voor dat apparaten langer meegaan, ze vreten niet zoveel stroom en ga niet sneller stuk, dit scheelt behoorlijk in de kosten op maandelijkse basis en natuurlijk de incidentele kosten voor het vervangen van kapotte apparaten die nog best jaren mee hadden gekund als je maar een waterontharder aan had geschaft. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden