De Noaber makelaardij

Huis gekocht: een nieuwe vloer kiezen

Geplaatst op

Mensen kopen een nieuwe woning en willen natuurlijk direct alles helemaal goed maken, precies zoals ze het altijd al wilden. Ze hebben jarenlang bijvoorbeeld gespaard voor een woning en al lang gekeken naar de verschillende huizen op de markt en wat er nu precies bij hun situatie past. Als je dan uiteindelijk het huis van je dromen gevonden hebt, dan is dat natuurlijk een geweldige prestatie en de uitwerking daarvan moet dan natuurlijk grandioos zijn. Kijk even met ons mee naar de verschillende tips voor de inrichting van je woning, met name als het gaat over het kiezen van de vloer voor je nieuwe huis.

Kies een nieuwe vloer 

De basis van een ontwerp is erg belangrijk want daar steunt het op. Wanneer we kijken naar een interieur dan is het erg belangrijk dat de vloer past bij wat de bewoners graag willen gaan doen. Je kunt kiezen uit verschillende vloeren die tegenwoordig erg populair zijn en bijzonder lang meegaan plus redelijk betaalbaar zijn. 

Laminaat

Zoals veel mensen wel weten, zijn er allerlei variaties op de ouderwetse houten vloer gemaakt. Het gaat dan om wat meer voordelige vloeren dan de klassieke houten vloer, deze is bijzonder prijzig. Gelukkig is er dus laminaat, dat wel op hout lijkt en ook wel hout in zich heeft, maar niet volledig massief is, waardoor het goedkoper is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen voor dit type vloer kiezen. 

Gietvloer

Een andere keuze die vaak gemaakt wordt en wel wat meer aan de prijs is dan laminaat, is de gietvloer die bijzonder slijtvast is en er goed tegen water kan omdat deze gemaakt is van kunststof. De vloer is ontstaan in de industriële sector en kan erg goed tegen een zware belasting. Plus deze past erg mooi bij industrieel design dat tegenwoordig zeer populair is voor in een residentiële context als een woning.

PVC-vloer

Een andere voordelige optie is een PVC-vloer die gemakkelijk schoon te maken is omdat deze ook van kunststof is gemaakt. Een PVC-vloer is wel minder hard dan een gietvloer en ook een stuk sneller te leggen. Nu wil het niet zeggen dat een gietvloer niet snel te leggen of te gieten is, maar PVC leggen gaat net iets sneller. Ook qua prijs is de PVC-vloer voordeliger. Daarentegen moet een PVC-vloer wel sneller vervangen worden dan een gietvloer. Maar daar hou je dan rekening mee bij de aankoop. Op plekken waar veel gelopen wordt, dit geldt overigens ook voor de laminaatvloer, raden we aan om lopers en kleden neer te leggen. Dit ziet er niet alleen erg mooi uit, je zorgt er ook voor dat er geen slijtplekken ontstaan op de PVC- of laminaatvloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden