De Noaber makelaardij

Is een gietvloer milieuvriendelijk?

Geplaatst op

Veel mensen hebben een gietvloer in hun woning liggen. Dit komt omdat ze erg enthousiast zijn over de strakke vormgeving die de vloer geeft aan de woning. Daarop kunnen ze dan een industrieel of Scandinavisch interieur inrichten, deze vloer past geweldig bij deze woonstijlen. In deze blog gaan we met je doornemen of een gietvloer milieuvriendelijk is en of er ook gezondheidsrisico’s zitten aan het gebruik van een kunststof vloer. Lees snel verder en ontdek hoe het zit. 

Is een gietvloer milieuvriendelijk? 

De vraag staat centraal of een gietvloer milieuvriendelijk is. In zekere zin is dit het geval. De vloer gaat lang mee en is daarmee duurzaam te noemen. Daarbij brokkelt hij niet af en komen er geen delen van de vloer in het milieu terecht. Ook bij het leggen van de vloer is het zo, dat de hoeveelheid kunststof die in het milieu terecht komt, bijvoorbeeld omdat gereedschap afgespoeld wordt met water, verwaarloosbaar is. Dit laatste is vastgesteld door onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Het enige nadeel op korte termijn is dat de gietvloer niet volledig te recyclen is, zoals we dat tegenwoordig graag zien, door de kunststof weer op te splitsen bijvoorbeeld in ruwe grondstof. Het proces van vorming van deze kunststof is namelijk onomkeerbaar. Je kunt natuurlijk de gietvloer wel recyclen in de huidige vorm (dan bedoelen we de kunststof), deze kan bijvoorbeeld vermalen worden en gebruikt worden in andere producten. 

Is de gietvloer slecht voor de gezondheid?

Je hoort wel eens dat bepaalde verfsoorten slecht voor de gezondheid kunnen zijn. Dat ze jaren na aanbrengen nog steeds een bepaalde giftige damp uit zweten waar bijvoorbeeld kinderen ziek van kunnen worden. In het geval van de gietvloer is dit niet aan de orde. Het is wel aan te raden om de ruimte waarin deze ligt een tijd te ventileren. Maar dat is het dan ook wel. Dus er is geen gevaar voor je gezondheid of die van de familie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden