De Noaber makelaardij

Is kalkaanslag te voorkomen?

Geplaatst op

Waterontkalker kopen, is dat een goed idee? Wij denken van wel. Het is mogelijk om kalkaanslag hiermee te voorkomen. Kalkaanslag is een groot probleem in onze moderne huizen. Water blijft ergens liggen en droogt op waarna de kalk achterblijft. In gebieden waar er veel kalk in het water zit, het zogenaamde harde water, zul je eerder last hebben van kalkaanslag. Door een waterontharder aan te schaffen kun je dit probleem tackelen. We nemen de verschillende voordelen van de waterontharder met je door.

Wat doet een waterontharder?

Het hele idee van een waterontharder is dat deze ervoor zorgt dat er geen kalkaanslag kan ontstaan op de verschillende oppervlakte in het huis waar water vaak op terecht komt, ook in de apparaten zoals de vaatwasser krijgt kalkaanslag geen kans wanneer er een waterontharder aangesloten is op de hoofdwaterleiding in de meterkast.

Welke waterontharders zijn er?

Je kunt kiezen uit verschillende waterontharders, de 2 meest gebruikte zijn de magnetische waterontharder en de ionische waterontharder. We raden je aan om voor de eerste variant te gaan omdat deze alleen met magnetische straling werkt, de tweede werkt namelijk met zout en dit zorgt ervoor dat zoetwater in de omgeving (grondwater, oppervlaktewater) steeds zouter wordt. Dit noemen we verzilting. We weten allemaal dat zoutwater niet te drinken is. Daarom moeten we zuinig zijn op het zoete water. 

Waarom is kalkaanslag zo schadelijk?

Kalkaanslag is bijzonder schadelijk voor apparaten in de keuken, denk bijvoorbeeld aan vaatwassers of wasmachines. De aanslag gaat erin zitten en zorgt ervoor dat apparaten slechter gaan presteren. Ook is het zo dat ze meer energie gaan vragen. Tenslotte gaan ze eerder stuk ten gevolge van de kalkaanslag die zich in de loop der jaren is gaan ophopen in het systeem. Dat kost dus veel geld op allerlei manieren. Dit kun je voorkomen met een waterontharder. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden