De Noaber makelaardij

Je woning netjes en apparaten perfect draaiende houden

Geplaatst op

Veel mensen vragen zich af wat nu precies een waterontharder is en wat de voordelen ervan zijn. In principe is het gewoon een apparaat dat ervoor zorgt dat kalkaanslag uit het water gehaald wordt of dat het in het water opgelost blijft zitten en zich niet hecht aan keukenapparatuur en dergelijke. Er bestaan diverse waterontharders, waaronder de magnetische. Bij waterontharder4u hebben ze alle informatie die je zou willen weten over de magnetische waterontharder. Een ideaal ding om je woning netjes en goed draaiende te houden!

Wat doet een waterontharder precies?

Wanneer we kijken naar de werking van de waterontharder, dan valt het op dat deze ervoor zorgt dat kalk niet in het water blijft zitten, maar eruit gehaald wordt, of juist in een andere variatie van de waterontharder, dat de kalk in het water opgelost blijft zitten en zich uiteindelijk niet hecht aan apparatuur en in de leidingen van de woning. 

Wat zijn de voordelen van een waterontharder? 

De functionaliteit van de waterontharder zorgt ervoor dat er verschillende zaken niet gebeuren zoals we net al zeiden, dat er kalk zich aan allerlei dingen hecht, hieruit komen weer allerlei problemen voort zoals: 

  • Wasmachines en vaatwassers waar veel kalkaanslag in zit, gaan eerder stuk en vreten doorgaans veel meer stroom waardoor de maandrekening voor de energie hoger is
  • Oppervlakte van douche en badkamer ziet er lelijk uit door de kalkaanslag die zich aftekent op de wanden
  • Leidingen kunnen verstopt gaan zitten waardoor de centrale verwarming minder goed gaat werken en de gasconsumptie van de woning omhoog gaat 

Al deze zaken kunnen voorkomen worden door een waterontharder te installeren die met magnetische straling ervoor zorgt dat de kalk opgelost blijft zitten in het water. 

Door gebruik te maken van de magnetische waterontharder, zorg je er trouwens voordat het milieu in een betere conditie blijft. Zeker vergeleken met de ionische waterontharder die werkt met een zoutreservoir waarbij het zout uiteindelijk vaak in het zoete drinkwater terechtkomt waar mensen en dieren van afhankelijk zijn. Dit laatste is dus een zeer schadelijke manier van waterontharding en dat willen we voorkomen door je te wijzen op het feit dat een magnetische waterontharder geen gebruik maakt van een zoutreservoir en daarom de milieuvriendelijkste keuze is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden