De Noaber makelaardij

Je woning veiliger maken op een makkelijke manier

Geplaatst op

Een woning is voor mensen de veilige haven en deze moet natuurlijk zo veilig mogelijk zijn Gelukkig kun je allerlei aspecten zelf aanpassen waarmee het mogelijk wordt om je woning optimaal veilig te houden gedurende vele jaren. In deze tekst willen we graag een aantal tips meegeven waardoor het voor jou makkelijker wordt om dit doel te realiseren. 

Ga voor rolluiken 

Wanneer je een veilige woning wil, dan is de eerste stap om te gaan voor rolluikenfabriek. Gek genoeg is dit niet het eerste waar mensen aan denken wanneer het gaat over rolluiken.In  de meeste gevallen associëren mensen deze dingen met zonnewering, dat is natuurlijk niet vreemd omdat ze primair bedoeld zijn om zon te weren en nieuwsgierige blikken van buiten te blokkeren. Het is wel zo, dat deze dingen ramen en deuren compleet afsluiten van boven tot beneden en daarom inbrekers veel minder kans geven ramen en deuren te forceren. 

Kies voor een camerasysteem 

Het is mogelijk om een camerasysteem te kiezen en dit duidelijk te maken met stickers op de ramen zodat inbrekers afschrikken. Richt camera’s op de tuin of op de straat en natuurlijk altijd op de ramen en deuren, plaatsen er ook een aantal binnen in de woning of bedrijfspand.

Bouwen stevige schutting 

We willen je graag de tip meegeven om een houtbetonschutting te bouwen die erg sterk is en hoog genoeg om inbrekers te weren. Je kunt zelfs nog prikkeldraad gebruiken. Er zijn ook mensen die honden houden om hun terrein te bewaken, dit is zeker een manier om inbrekers af te schrikken. Herdershonden, Dobermann pinscher en Rottweilers worden vaak gebruikt hiervoor.

Het is ten alle tijden belangrijk te denken als een inbreker om zo zwakke punten in de beveiliging van je woning te vinden. Vertrouw jezelf hierin niet helemaal, ga voor een expert die het voor jou kan doen. Je kunt bijvoorbeeld een slotenmaker inhuren die het voor je doet, ze checken dan alle sloten en afdichtingen en zoeken dan naar zwakke plekken die ze ook direct kunnen verbeteren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden