De Noaber makelaardij

Snel een duurzame tuin: beton als basis

Geplaatst op

De mogelijkheden zijn eindeloos tegenwoordig om een moderne tuin aan te leggen. Diverse materialen worden gebruikt om de basis neer te leggen waarin of waar omheen de verschillende natuurlijke elementen geplaatst kunnen worden, denk daarbij aan bomen, struiken, bloemen, et cetera. In dit artikel willen we met je doornemen wat je allemaal kunt doen met beton als basis in de tuin om zo een moderne, mooie tuin te maken. 

Zo heb je al snel de beschikking over een tuin die erg duurzaam is en zo jaren meegaat.

Wat kun je maken met beton?

Beton was vroeger een materiaal waar viaducten en belangrijke gebouwen mee gebouwd werd. Tegenwoordig zien we het zelfs in huis terug in objecten voor de sfeer. Ook in de tuin heeft het een eigen plek gevonden. Denk bijvoorbeeld in de vorm van stapelblokken of opzetranden. Hiermee kun je heel gemakkelijk bloembakken,perk omheiningen en onderdelen van een pad of zitplek realiseren.

Het mooie van beton is dat het zo verschrikkelijk duurzaam is. Het gaat vele decennia mee en kent nauwelijks onderhoud. Natuurlijk is het wel fijn om af en toe even met een hogedrukspuit het beton af te spuiten. Maar dit hoef je niet te doen, wanneer je bijvoorbeeld houdt van de natuurlijke loop van de dingen. Bijvoorbeeld dat er mos groeit op beton. Dat geeft alweer een heel bijzondere sfeer aan je tuin.

Kies de stijl voor je tuin 

Wanneer met de ton werkt is het erg mooi om een industriële tuin te maken. De kies dan voor de industriële stijl. Daarin vinden we de materialen: steigerhout, wrakhout, beton en veel antraciet als tint. Ook beton in roestvrij stalen kooien, als afscheiding, is zeer populair tegenwoordig. Het gaat er natuurlijk om dat je helemaal blij bent met je tuin. Dat kun je bereiken door vele stijlen en designs. Beton heeft een speciaal plekje in ons hart. We raden je dan ook aan om dit materiaal voor je tuin te overwegen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden