De Noaber makelaardij

Software voor de bouw

Geplaatst op

Bouwbedrijven moeten hun ERP-systemen gebruiken om verschillende bouwplaatsen tegelijkertijd van middelen te voorzien, terwijl ze de werktijden bijhouden om nieuwe projecten aan te schaffen.

Om aan al deze eisen en ook aan de toenemende druk van de industrie te voldoen, is een software nodig die speciaal is ontwikkeld voor de eisen van bouwbedrijven. Hiermee kunnen bouwprojecten van offertes planning tot oplevering aan de software kant in kaart worden gebracht en van de benodigde middelen worden voorzien.

Op de lange termijn kan dit een enorme hoeveelheid middelen besparen op alle niveaus van het bedrijf. Om dit te laten slagen en alle mogelijkheden volledig te benutten, moet de ERP-software noodzakelijkerwijs bij uw eigen bedrijf passen. Waarom dit zo belangrijk is en welke invloed dit heeft op het vergelijken van softwarepakketten.

ERP-systemen voor bouwbedrijven

Op deze manier zijn er ook speciale oplossingen die de specifieke processen van bouwbedrijven in hun standaard versies in kaart brengen en belangrijke interfaces bieden met industriestandaard systemen van derden. Laten we eens kijken naar een paar basisfuncties voor bouwbedrijven.

Automatische import van de meting

Elk bouwproject begint met de voorbereiding van de meting. Hier wordt alle informatie over een bouwproject verzameld. Deze metingen moeten zonder media discontinuïteit kunnen worden overgezet naar uw eigen ERP-software. Op deze manier kan alle informatie over processen, planningen en resourceplanning direct op de juiste manier worden verwerkt.

Kosten- en verkoopprijsberekening

Calculatie speelt een centrale rol in bouwbedrijven. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te maken onder welke voorwaarden en onder welke gebruik van materialen en personeel een bouwproject moet worden gerealiseerd. Software voor de bouw sector bevat tal van functies die het gemakkelijk maken om te berekenen. Hiervoor kunnen alle relevante gegevens eenvoudig en duidelijk uit de centrale database worden gebruikt, zodat een holistisch beeld ontstaat.

Materiaal- en voorraadbeheer

Alle bronnen kunnen digitaal in het systeem worden weergegeven. Op deze manier kunnen deze vervolgens naar behoefte worden gedistribueerd naar de afzonderlijke processen. Minimale en maximale voorraden worden gedefinieerd in het magazijn en het systeem zorgt er altijd voor dat bijbehorende nabestellingen tijdig worden geplaatst. De gebonden capaciteiten in het magazijn kunnen zo voor een groot deel worden vrijgegeven en voor andere plaatsen worden gebruikt. In het systeem zelf kan iedereen zien welke materialen voor welk proces zijn gepland. Misverstanden worden zo direct voorkomen en de transparantie wordt verder vergroot.

Mobiele ERP-versie

Voor alle actoren die in het veld werken, moet de ERP-software ook beschikbaar zijn op mobiele apparaten. Op deze manier kan de communicatie tussen bouwplaatsen en kantoorpersoneel worden onderhouden.  Vereisten kunnen worden weergegeven en de voortgang kan worden bijgehouden. Dit betekent dat het kantoorpersoneel te allen tijde weet wat er op de bouwplaats speelt en efficiënter kan werken.

Urenregistratie software

Een ander voordeel van de mobiele versie van ERP is de software voor urenregistratie.  Elke werknemer kan gemakkelijk en snel zijn werktijd volgen, zelfs als hij op meerdere bouwplaatsen tegelijkertijd werkt. Dit zorgt voor meer transparantie en vergemakkelijkt de eind facturering. De uurtarieven van elke medewerker worden in het systeem opgeslagen zodat de werktijd direct kan worden omgezet in een concrete geldwaarde.

Factuur

Klanten willen precies weten waar ze voor betalen. Daarom is het belangrijk om elk afzonderlijk artikel precies op de eindfactuur te presenteren. Naast de werktijd die aan een project wordt besteed, moeten ook alle andere kosten gerelateerde factoren op de factuur worden vermeld. Bij doorlopende facturatie worden alle artikelen direct en in real time omgezet in een bijbehorende factuur. Op deze manier kunnen zelfs tussentijdse facturen snel en eenvoudig worden aangemaakt.

Conclusie: Meer efficiëntie dankzij geschikte ERP-software

Een ERP-systeem maakt efficiënter en resource besparend werken mogelijk op alle niveaus van uw eigen bedrijf. Om dit te laten slagen, moet de software echter perfect passen bij uw eigen organisatie. Met onze ERP-vergelijkingstool op erpoverzicht.nl heeft u de mogelijkheid om verschillende systemen op de markt direct volgens uw criteria te filteren en met elkaar te vergelijken. Start vandaag nog uw zoektocht en laat onze ervaren ERP consultants u gratis en vrijblijvend helpen met uw zoektocht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden