De Noaber makelaardij

Tips bij het kopen van je eerste woning

Geplaatst op

Voor mensen die hun eerste huis gaan kopen, klinken de termen rente, hypotheek en aflossen vreemd in de oren. Je bent namelijk net nieuw op de huizenmarkt en deze termen zeggen je nog helemaal niks. Ten eerste moet je goed kijken of je een huis ook daadwerkelijk wilt kopen, zo kun je namelijk ook huren. Een hypotheekadviseur kun je inschakelen om dit voor jou te betalen, hier kun je kijken of je ├╝berhaupt in aanmerking komt voor een hypotheek. Als je van plan bent om een huis te kopen is het handig om een aankoopmakelaar mee te nemen naar de onderhandeling. Op deze manier ben je er zeker van dat er geen voorwaarden worden vergeten en dat er niks verkeerd kan gaan.

Factoren bij het kiezen van je droomhuis

Als je gaat kijken naar verschillende huizen moet je goed kijken naar de verschillende factoren die je in acht kunt nemen. Dicht bij familie wonen is vaak essentieel voor veel huishoudens en ook binnen het handbereik zijn van werk. Ook is het ideaal om in een stad/dorp te wonen waar je een station hebt, zodat je ook goed kunt reizen. Ten slotte wil je genoeg voorzieningen hebben voor de kinderen en kun je hierbij kijken naar scholen, speeltuinen en sportverenigingen.

Verbouwen

Het kopen van een huis is natuurlijk een van de hoogtepunten in je leven. Je wilt daarom ook zo snel mogelijk in je woning trekken en hier wonen. Vaak kan dit nog niet en moeten er nog verschillende dingen geregeld worden, zo moet ten eerste de woning gerenoveerd worden. Een van de belangrijkste dingen waar je naar wilt kijken is het schilderen van de muren, voordat je dit kunt doen moet je kijken naar de wandafwerking. Een net gebouwde muur moet nog een wandafwerking doorstaan voordat je hem kunt gebruiken. Bij wandafwerking wordt de muur gebruiksklaar gemaakt en gaan hier verschillende lagen overheen die de muur moet beschermen. Uiteindelijk komt hier een gladde laag er over heen en is de wandafwerking gelukt. Naar de wandafwerking kun je beginnen met schilderen en kun je ervoor zorgen dat de muren er goed uit komen te zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden