De Noaber makelaardij

Tips om inbrekers buiten de deur te houden bij een nieuwe woning

Geplaatst op

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je bent waarschijnlijk al begonnen met het inventariseren van alle klusjes. De beveiliging mag hier zeker niet aan ontbreken. Bij een net nieuw opgeleverd huis zal de beveiliging minimaal zijn. Door hier gelijk van de eerste dag een goede beveiliging te laten installeren weet je zeker dat je gelijk goed beveiligd bent. We behandelen een aantal beveiligingstips van de ervaren slotenmaker Den Haag die je kunt gebruiken bij je net gekochte woning.

Bij het verlaten van de woning

Veel leegstaande huizen worden goed in de gaten gehouden door inbrekers. Ze wachten tot de bewoners er zijn met hun inboedel en slaan vervolgens toe omdat de beveiliging nog niet op orde is. Ze zijn dan genadeloos en nemen alles mee wat ze mee kunnen nemen. Let daarom op dat je vanaf de eerste dag denkt aan de beveiliging van je woning. Van extra sloten op raamwerk tot eventueel een beveiligingssysteem. Wat veelvuldig werkt is om een sensor verlichting te installeren rondom het huis.

Slotwerk

Veel mensen denken dat ze beschikken over stevige sloten. Echter, dieven zijn slimmer dan je denken. En ze worden ook steeds slimmer bij de dag. Er zijn namelijk allerlei gereedschap trucjes waarmee jouw slot zo uit het de deur gehaald kan worden. Je kunt het misschien niet voorstellen, maar slotwerk is kwetsbaarder dan je denkt. Het is daarom belangrijk om stevige sloten te installeren in je deuren. Informeer bij je slotenmaker voor de beste sloten en voor extra tips om jouw huis zo optimaal mogelijk te beveiligen.

Zet de deur niet open voor een dief

Het is natuurlijk de bedoeling dat je niet de deur wagenwijd openzet voor inbrekers. Soms gebeurt dit ook figuurlijk door te beschikken over kwetsbare plekken in huis. Inbrekers zijn continue op zoek naar signalen waaruit blijkt dat jij niet thuis bent. Denk hierbij aan ongemaaid gras of wanneer de post oploopt op de deurmat. Zorg dus ook tijden van vakantie dat iemand jouw tuin bijhoudt en de post komt ophalen. Zo voorkom je dat inbrekers toeslaan wanneer jij net lekker op vakantie bent!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden