De Noaber makelaardij

Verantwoordelijkheden bij het verhuren van een woning

Geplaatst op

Als je jouw woning wilt verhuren, dan heb je een aantal verantwoordelijkheden waar je aan moet voldoen. Niet alleen om het vertrouwen van je huurder te winnen, maar ook omdat het gewoonweg bij de wet verplicht is.

Onderhoud bij woning verhuren

Verhuur jij je woning? Dan is het noodzakelijk dat je het onderhoud van je woning op orde hebt. Je bent hiertoe verplicht. Dus ook als er dingen kapotgaan aan je woning, dan dien je dit te repareren. Reparaties waar je verantwoordelijk voor bent zijn onder andere:

·         Reparaties aan cv-ketels en verwarmingssystemen

·         Jaarlijks terugkomende onderhoudsreparaties

·         Reparaties aan wastafels, baden en ander sanitair

·         Het repareren van dingen die je beschadigt tijdens het maken van reparaties

·         Reparaties aan gemeenschappelijke ruimtes

Als je je financiën in de gaten houdt, is het de moeite waard om te onderzoeken hoeveel het onderhoud van je huurwoning zou kunnen kosten. Hierdoor kom je niet voor plotselinge verrassingen te staan.

Gezondheids- en veiligheidseisen voor huurwoningen

Alle verhuurders zijn verplicht om hun huurwoningen veilig houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezondheidsrisico’s.

Veiligheid van gas en elektriciteit

Je verantwoordelijkheden zijn onder meer dat alle gas- en elektrische apparatuur veilig en in goede staat zijn. Zorg er dan ook voor dat je beschikt over een gasveiligheidscertificaat en de nieuwe elektrische veiligheidsnormen.

Rook- en koolmonoxidemelders

Je bent verplicht om rookmelders en koolmonoxidemelders te monteren en onderhouden.

Zelf geen tijd voor onderhoud en andere verplichtingen?

Het kan zijn dat je zelf geen tijd hebt om te voldoen aan deze verplichtingen of je bent bijvoorbeeld zelf niet in het land. Je doet er dan goed aan om een vastgoedbeheerder te gebruiken. Als je bijvoorbeeld je woning wilt verhuren in Amsterdam, dan kun je terecht bij Vastgoedunie.com. Zij regelen dat je woning goed op orde blijft, dat je aan alle contractuele zaken voldoet en dat kapotte dingen kunnen worden gerepareerd.

Toegang krijgen tot je huurwoning

Om reparaties uit te voeren, kan het zijn dat je toegang moet hebben tot je woning terwijl de huurders erin wonen, maar je moet hen ten minste 24 uur van tevoren op de hoogte stellen, tenzij het een noodgeval is dat direct moet worden aangepakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden