De Noaber makelaardij

Verbeter je gezondheid met een stoomcabine

Geplaatst op

Al in de oude culturen van de Romeinen en de Ottomanen was het bekend dat een stoomcabine (in welke vorm dan ook) een gunstige invloed had op de gezondheid. In deze blog willen we jou hier graag meer over vertellen. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de tips die we je geven in deze tekst.

Waarom is een stoomcabine goed voor de gezondheid? 

Een stoomcabine kopen is een prima manier om te investeren in een betere gezondheid. Maar hoe zit dit precies? Het zit zo: wanneer je in een cabine zit waarin het heel warm en vochtig wordt, dan zal je lichaam zich proberen af te koelen. Op deze manier ga je meer zweten. Dit is gunstig voor de afvoer van afvalstoffen en ziekteverwekkers. Daarbij is het zo dat de longcapaciteit beter wordt. Het is goed voor de huid en spieren ontspannen. Je zult mede hierdoor een ontspannen gevoel ervaren. 

Ontspannen in de stoomcabine

Veel mensen vinden het fijn om een sauna te bezoeken. Ze zitten dan in de stoomcabine om te genieten van de warmte. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het stresshormoon cortisol aanzienlijk minder wordt wanneer mensen gebruik maken van een stoomcabine. Het is dan ook niet verwonderlijk dat atleten (hoogpresteerders bij uitstek) graag gebruik maken van een dergelijke cabine. 

Hoe pak ik het design aan? 

Steeds meer is het gebruikelijk dat de badkamer (al dan niet op de begane grond) een soort thuisspa wordt. Een inloopdouche en sauna zijn helemaal geen vreemde snuiters meer als het gaat over badkamerdesign. Je kunt een sauna of stoomcabine integreren in verschillende designs. Denk met name aan de verschillende moderne interieurstijlen als de minimalistische, Scandinavische of industriële stijl. Deze zijn allemaal zeer eenvoudig en dat maakt dat de strakke stoomcabine er perfect bij past. Wil je meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot een stoomcabine? Dan is het een prima zet om eens even te kijken op ambinace-wellness.nl 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden