De Noaber makelaardij

Waar moet je het eerst op letten na het kopen van een huis?

Geplaatst op

Het is eindelijk gelukt, je hebt een nieuw huis gekocht! Van harte gefeliciteerd, een mooi moment om te vieren. Na het vieren is het echter alweer gelijk tijd om te focussen op de nieuwe zaken. Zoals wat je allemaal moet regelen nadat je het huis hebt gekocht. We gaan je helpen om de belangrijkste zaken zo overzichtelijk mogelijk in kaart te brengen. Lees daarom snel verder en doe er je voordeel mee met onze tips!

Aansluitingen

Als eerste raden we aan om alvast alle aansluitingen van het huis te regelen. Er gaat namelijk meestal een lange tijdsperiode overheen om abonnementen over te zetten of af te sluiten. Zodra je het huis in gaat wil je natuurlijk dat alles werkt, als je hier te laat mee bent kan het zomaar zijn dat je een maand lang een koude douche hebt of geen internet! Let dus op deze zaken:

  • Water
  • Gas & elektriciteit 
  • Internet, TV en bellen

Je wordt gelukkig niet zomaar afgesloten voor gas, elektriciteit en water. Echter, als er al een tijdje sprake is van een leegstaand huis kan het voorkomen dat dit wel plotseling gebeurt. Zoek deze zaken dus altijd goed uit als je een huis gaat kopen!

Adreswijziging

Het lijkt voorzelfsprekend maar zorg dat je bij alle partijen je woonadres laat wijzigen. Dit doe je als eerste bij de gemeente, vervolgens raden we aan om al je abonnementen bij langs te gaan waar je dit nog moet wijzigen. Het kan anders namelijk zijn dat je oude adres zomaar persoonlijke brieven thuiskrijgt die je misloopt.

Plan een onderhoudsonderzoek in

Je hebt voordat je het huis kocht mogelijk al geïnventariseerd wat je nog aan verbouwing of onderhoud moet doen. Mocht je dit nog niet uitgebreid gedaan hebben dan raden we aan om dit zo snel mogelijk in te plannen. Nu je de woning gaat betreden en het grotendeels nog leeg staat kun je overal toegankelijk bij. Door alle zaken nu gelijk aan te pakken kun je straks probleemloos starten met wonen. Is er geen sprake van nieuwbouw? Dan raden we ook aan om het dak te controleren op onderhoud. Je kunt hiervoor het beste terecht bij de ervaren specialisten in dakwerken van ajdakwerken.nl. Het dak heeft een belangrijke rol in de isolatie van het huis. Daarnaast zijn problemen, zoals kans op verzakking of rottend hout vaak niet zichtbaar voor het blote oog. Door een check uit te laten voeren door een specialist weet je gelijk waar je aan toe bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden