De Noaber makelaardij

Waarom een nieuw matras cruciaal is voor je nieuwe huis

Geplaatst op

Grote kans dat je jouw matras niet elke keer bij het verschonen van de lakens omdraait, laat staan dat je om de paar jaar een nieuw matras aanschaft. Dat is wel gek aangezien we ongeveer een derde van ons leven op het matras spenderen. Eigenlijk moet je er dus voor zorgen dat het matras perfect is zodat jij uitgerust wakker kunt worden en je dagelijkse leven aan kunt vallen met een burst aan energie. Als je gaat verhuizen ontstaat er een prachtige  kans om ook gelijk te investeren in een nieuw matras. Dan hoef je niet je wankele oude bed met moeite mee te verhuizen, maar kun je een nieuw bed laten bezorgen. In deze blog gaan we het hebben over verschillende matrassen zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Pocketvering matrassen

Dit zijn in Nederland misschien wel de meest populaire matrassen. Een pocketvering matras bestaat uit honderden “pockets” met in elke pocket een speciale springveer en opvulmateriaal. De veren worden zo afgesteld dat ze op de kritieke plekken veel steun kunnen bieden en op andere plekken juist minder druk. Bij de schouders en de heupen wil je bijvoorbeeld genoeg tegendruk zodat je niet scheef in een kuil gaat liggen. Bij de buik en zij wil je niet dat het matras te stevig is omdat je dan juist gebogen gaat liggen. Naast een hoog slaapcomfort, ademt dit matras erg goed zodat je het niet te warm zult hebben in de nacht. Met een pocketvering matras zit je eigenlijk altijd wel goed. 

Koudschuim matras

Het koudschuim matras bestaat uit speciaal gemaakt koudschuim. Koudschuim is vrij stevig, maar geeft daarom ontzettend veel veerkracht. Je zult op dit type matras niet snel last hebben van een verkeerde houding of gewrichtsklachten.

Traagschuim matras

Een matras van traagschuim is uniek. Wist je dat dit materiaal is ontworpen door NASA om astronauten in ruimte een goede nachtrust te bieden? Hier op aarde is het matras ook erg comfortabel. Het matras vormt zich aan jouw lichaam door de druk en warmte als je er op gaat liggen. Hierdoor geeft het voldoende druk en heb je dus eigenlijk een perfect matras voor jouw lichaam. Sommige mensen vinden deze matrassen een beetje hard liggen, dus ga wel even na of jij dit prettig vindt. 

Proefliggen

Ga wel altijd even eerst proefliggen bij een matrassenman. Je wilt er niet achterkomen dat na een paar nachten het matras totaal niet aan je verwachtingen voldoet. Gelukkig kun je bij verschillende matras verkopers online bestellen en vervolgens 30 of zelfs 100 dagen proefslapen. Het makkelijkste blijft toch om even langs te gaan bij de showroom om even te liggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden