De Noaber makelaardij

Wat gebeurt er met een koophuis bij een echtscheiding?

Geplaatst op

Ben je van plan om te gaan scheiden met je partner? Vervelend, maar een echtscheiding is een mix van zakelijk kijken en de emoties die er omheen spelen. Zo zijn er verschillende belangrijke beslissingen die genomen moeten worden bij een echtscheiding. Door de emoties kunnen de gemoederen hoog oplopen en kunnen deze beslissingen niet genomen worden. Vooral bij de beslissingen wat er moet gebeuren met een koophuis zijn moeilijk en ingewikkeld. Een koophuis gaat bij een echtscheiding naar de eigenaar, maar soms staat deze op de naam van beide partijen. Vaak wordt er bepaald wie er mag blijven wonen en worden hier duidelijke afspraken over gemaakt. Dit proces moet soepel verlopen en soms kan dit niet door de bijhangende emoties. Een mediator Utrecht kan je hier goed bij helpen, maar wat  doen ze precies? Hieronder kun je er meer over te weten komen.

Wat doet een mediator Utrecht?

Zodra beide partijen aan tafel zitten om afspraken te maken over de echtscheiding, kunnen er moeilijkheden ontstaan. Wie kan de woning overnemen? Welke regels gelden er? De communicatie kan hierdoor verstoord raken en dat is natuurlijk vervelend. Een mediator Utrecht zorgt ervoor dat de communicatie niet vastloopt tijdens het gesprek. De mediator zorgt voor een duidelijk communicatie lijn en brengt ook duidelijkheid. Hiervoor gebruikt mediator Utrecht een duidelijke rapportage, zodat er een structuur zit in het gesprek. Als alle afspraken zijn gemaakt, zorgt de mediator Utrecht voor een convenant. Vaak werken ze ook samen met een advocaat en zetten ze op deze manier alles ook daadwerkelijk vast.

Ouderschapsplan

Als het gaat om kinderen zijn de emoties ook vaak hoog bij beide partijen. Bij een echtscheiding moet hiervoor een ouderschapsplan gemaakt worden. De plannen gaan om de verdeling van de zorg, de vakanties en bijvoorbeeld feestdagen. Met de mediator Utrecht kun je deze afspraken makkelijker maken. Soms is het ook van belang dat de kinderen met iemand kunnen praten, mochten er vragen zijn. De mediator Utrecht is ook hier de perfecte persoon voor natuurlijk. Vaak zijn er meerdere gesprekken die gevoerd moeten worden, voordat er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden