De Noaber makelaardij

Wat heb ik eigenlijk aan een waterontharder?

Geplaatst op

Een woning staat vol met dure apparatuur als: de wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaten, CV-ketel, radiatoren, vloerverwarming en ga zo maar door. Dat kan allemaal beschadigd raken wanneer je hard water (water met veel kalk) in je woning laat zonder een waterontharder aan te schaffen. Wat doet zo’n ding eigenlijk voor je? We nemen het hieronder met je door. Feit wil, dat je superveel kunt bespraken (ja geld!) door zo’n handige waterontharder te installeren. Wil je weten hoe dat allemaal kan? Lees dan snel verder. 

Wat is een waterontharder? 

Een waterontharder is een apparaatje dat je aansluit op de hoofdaansluiting van de woning of bedrijfspand. Dit ding zorgt ervoor dat kalk uit het water niet in de leidingen van de genoemde apparaten gaat zitten. Dat gaat je heel veel besparen als het gaat om geld. Het zit zo: apparaten die veel kalk in zich hebben, die zullen na verloop van tijd minder goed presteren. Ze gaan ook eerder stuk. Daarbij verbruiken ze meer energie. We zien dus verschillende problemen opdoemen die allemaal leiden naar een vervelende conclusie: je gaat veel geld uitgeven om ze uiteindelijk te vervangen.

Hoe werkt een waterontharder?

Er zijn meerdere ontharders te krijgen die op verschillende wijzen werken. Wij willen je de beste aanraden, namelijk degene die werkt met magnetische straling. Die straling zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft. En je hoeft aan de waterontharder geen onderhoud te plegen. Dat scheelt ook een slok op een borrel. 

In onze blog willen we altijd je inspireren met interessante ideeën en tips. Blijf daarom onze site in de gaten houden. Heb je zelf ideeen? Laat het ons dan weten. We hebben er een formulier voor op onze site staan. Veel succes met het installeren van de ontharder en het beveiligen van je woning tegen de kalkaanslag. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden