De Noaber makelaardij

Wat is het voordeel van muurisolatie?

Geplaatst op

We leven in een land met nogal wisselende temperaturen, ook binnen het seizoen, daarom is het belangrijk dat je een goede muurisolatie hebt om je woning comfortabel te maken. Natuurlijk is het wel zo, dat er nog veel meer voordelen samenvallen met een goede muurisolatie. In deze tekst willen we je graag een aantal voordelen schetsen, zodat jij ook kunt profiteren hiervan. Vind je dat interessant? Lees dan snel samen met ons verder.

Enkele voordelen van muurisolatie 

Je wil dat het in de winter binnen warm is en in de zomer lekker koel, niet waar? Dit is natuurlijk niet iets wat zomaar gebeurd, daar moet je wat voor doen. Er zijn een aantal aspecten die je kunt organiseren zodat het interieur inderdaad de gewenste temperatuur heeft. We denken dan natuurlijk aan de oud-Hollandse verwarming en de wat recentere uitvinding van de airconditioning. 

Deze twee technieken hebben natuurlijk energie nodig die halen ze uit het stroom- en het gasnetwerk. Hoe prettig zou het zijn als je energierekening aan het einde van de maand een stuk lager zou kunnen zijn. Dit is mogelijk door een goede muurisolatie te nemen, waardoor temperatuur op peil blijft. Warmte kan bijvoorbeeld van buiten niet gemakkelijk de woning in, of andersom. Hetzelfde geldt voor koelte. 

Het is erg mooi om te zien dat muurisolatie meewerkt aan een beter milieu, omdat er gewoon minder gestookt hoeft te worden als de woning goed geïsoleerd is en dit zorgt weer voor een vermindering van de CO2-uitstoot. 

Wat valt er nog meer te isoleren? 

Er zijn nog tal van andere zaken die je in de woning kunt isoleren, denk daarbij aan: het plafond, de vloer en het nemen van dubbel of driedubbel glas. Dit laatste wordt ook wel isolatieglas genoemd. In vele gevallen kun je voor bepaalde isolerende maatregelen subsidie krijgen van de gemeente, laat dit dus altijd eventjes een optie zijn die je kunt meewegen bij de investering voor de goede isolatie van je woning. 

Blijf onze blog volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over het isoleren van woningen en het profiteren hiervan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden