De Noaber makelaardij

Wat kun je allemaal doen met kit?

Geplaatst op

Kit is fantastisch voor het afdichten van kieren, naden en voegen in je woning. Ook werkt het prima als ‘lijm’ voor verschillende andere materialen. Kortom: kit is universeel toepasbaar en onmisbaar tijdens het klussen aan je (nieuwe) woning. Voor de verschillende kitklussen bestaan er tegenwoordig ook verschillende kitsoorten. Er bestaan soorten waarbij je de kit vanuit een tube kunt aanbrengen en soorten waarbij je een kitpistool nodig hebt. Weet je niet zo goed hoe je kit moet gebruiken? Of heb je geen tijd om zelf kit aan te brengen? Schakel dan het Amsterdams kitbedrijf , Akar in. 

Afdichtkit, lijmkit en universeel kit

Kit blijft elastisch na het uitharden, waardoor deze kieren, naden en voegen heel mooi en netjes kunnen afsluiten. Naast dat het voorkomt dat er vocht en vuil tussen komt te zitten, ziet een afgewerkte kier, naad en voeg er ook een stuk netter en frisser uit. Kit is niet alleen elastisch, maar heeft ook een hoge lijmkracht waardoor je het dus ook kunt gebruiken als lijm. Universeel kit is toepasbaar voor beide werkzaamheden. Losse afdichtkit is elastischer dan lijmkit. Lijmkit is daarentegen weer sterker dan afdichtkit. We raden dan ook aan om de juiste kit voor de juiste klus te kopen. 

Welk soort kit gebruik je voor wat? 

Naast de verschillende typen kit, bestaan er ook verschillende soorten kit. Gemaakt van andere grondstoffen. Zo vind je onder andere :

  • Acrylkit: dit typen kit is zowel binnen als buiten te gebruiken en gebruik je voor het afdichten van kozijnen, muren, kieren en scheuren.  Het is mogelijk om over dit typen kit heen te schilderen. 
  • Bitumenkit: een middel om scheuren en naden te repareren in bijvoorbeeld bitumen dakbedekking. 
  • Neopreen rubberkit: dit typen wordt ook wel montagekit genoemd. Een goede lijmkit. 
  • Siliconenkit: te gebruiken in droge ruimtes, hecht op de meeste ondergronden en is erg elastisch. Je kunt echter niet over dit typen kit heen schilderen. 
  • MS-polymeerkit: een sterke lijmkit, die je prima kunt schilderen en hecht op iedere ondergrond, zowel nat als droog. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden