De Noaber makelaardij

Wat mag er niet ontbreken in de babykamer?

Geplaatst op

Wanneer er een baby op komst is dan is er vaak reden om naar een grotere woning te verhuizen. Of je moet toch die fijne game- of werkruimte opgeven voor de babykamer. Dat de babykamer er komt is een feit, maar hoe richt je deze in? We behandelen in deze blog wat er absoluut niet mag ontbreken in de babykamer. Op deze manier ben je straks voorbereid wanneer de baby is geboren en beschik je over alle spullen dat je nodig hebt.

Baby wieg

Een niet te vergeten onderdeel van de babykamer is de wieg. Het belangrijkste eigenschap van de wieg moet zijn: veiligheid. Je zult daarnaast de term ‘babyproof’ wel vaker terug zien komen. De baby moet dus in alle veiligheid kunnen rusten in zijn of haar wieg. Een pasgeboren kind kan wel tot 17 uur per dag slapen. Daarom is het extra belangrijk dat de wieg sterk en veilig is. Daarnaast kun je een zachte matras uitzoeken waarop je baby kan rusten. Als tip raden we aan om hierbij een waterdichte matrashoes aan te schaffen. Je zult vaak genoeg merken dat er ongelukjes gebeuren die bestaan uit spuugbuien of een overstroomde luier. Bij het aanschaffen van een wieg kun je overwegen om een model aan te schaffen dat goed zichtbaar is. Steeds meer ouders maken gebruik van een babyfoon met een camera. Met een doorzichtige wieg kun je de baby van afstand goed in de gaten houden of je moet de camera boven de wieg installeren. 

Stoel voor de ouder

Naast het comfort van de baby is die van de ouder ook zeer belangrijk. Voornamelijk als moeder moet je in alle rust je baby goed kunnen verzorgen. Zoals het geven van borstvoeding. Hierbij raden we aan om een ruime en comfortabele stoel aan te schaffen waarin je gemakkelijk met de baby op de arm in kunt zitten. In de meest ideale situatie kies je voor een verstelbare stoel, zodat je jezelf en voor de baby het zo makkelijk mogelijk kan maken. 

Commode en badcapes

Wat uiteraard niet kan ontbreken is een plek waar je de baby kunt verschonen. Hier wordt de commode voor gebruikt. Idealiter schaf je een commode aan met opslagruimtes. Deze kun je eventueel na de babyperiode ombouwen tot een bruikbare opslagkast voor op de kinderkamer. In de lades kun je allerlei essentiële babyspullen kwijt. Zorg dat de voorraad altijd goed gevuld is met luiers, doekjes en babykleding. Daarnaast raden we de badcapes aan voor baby’s. Het liefst heb je er een paar in de kast liggen. Een pasgeboren baby heeft het soms moeilijk om zijn of haar lichaamstemperatuur hoog te houden. Dit kun je oplossen met een deken, maar de badcape zorgt ervoor dat deze altijd perfect past. Zo wikkel je deze eenvoudig om je baby heen zodat deze altijd warm en wel is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden