De Noaber makelaardij

Wat zijn de economische voordelen van een waterontharder?

Geplaatst op

De hardheid van het drinkwater heeft directe economische gevolgen voor huishoudens, omdat hard water zorgt voor meer zeep gebruik om schuim te produceren en kan vlekken veroorzaken in gewassen kleding. Lees snel verder voor de cijfers!

Schadebedrag huishoudens hard water

Bij het inschatten van de schade voor residentieel watergebruik in de Verenigde Staten, schatte men dat de waterhardheid 6,13 miljard dollar aan schade bengt; landelijk, grotendeels als gevolg van de kosten van extra zeep en wasmiddelen. Bovendien, kalk in water kan zich ophopen in apparaten en armaturen, waardoor de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers, koffiezetapparaten en wasmachines naar beneden gaat.

Mate van hardheid. Hardheid in korrels per gallon (gpg) Hardheid in delen per miljoen

(ppm) of mg/L CaCO3

Zacht <1,0 <17,1

Lichtelijk hard 1,0 – 3,5 17,1 – 60,0

Matig hard 3,51 – 7,0 60,1 – 120,0

Hard 7,01 – 10,5 120,1 – 180,0

Zeer hard >10,5 >180,0

Verschillende oudere studies hebben de economische gevolgen van waterhardheid voor huishoudens onderzocht. Jaarlijkse schade per hoofd van de bevolking in gebieden van de Verenigde Staten met waterhardheid meer dan 400 ppm werden geschat op $148.

Deze schatting bedroeg de kosten van een verhoogd gebruik van reinigingsmiddelen en een verminderde waterverwarmer.

Hard water: invloed op bedrijven

Waterhardheid kan ook van invloed zijn op commerciële en industriële organisaties. Schaalverdeling in ketels kan het thermisch rendement aanzienlijk verminderen.

Vergeleken met waterverwarmers die gebruik maken van onthard water, zijn de bedrijfskosten van gas en de onmiddellijke waterverwarmers die water met 513 p.p.m.-hardheid gebruiken berekend op $837, zelfs $1.734, respectievelijk, gerekend over hun 30-jarige levensduur.
Schade door hardheid in drinkwater kan worden beperkt door waterontharding. Verzacht

water levert veel besparing op, waaronder: besparing op brandstof voor het verwarmen van water; behandeling van kalkaanslag bij loodgieterij en langere levensduur van de kleding.

Makkelijk waterontharden

We raden je aan om dus een waterontharder aan te schaffen. Één ding is zeker: je gaat er veel mee besparen. Het is slim om geen ionische waterontharder te kiezen, het zout dat hierin zit wordt uiteindelijk geloost in het milieu en dat brengt verzilting van het water met zich mee. Zo is er steeds minder zoet water, dit is natuurlijk niet wenselijk aangezien mensen en dieren afhankelijk zijn hiervan. Een waterontharder op magnetische straling is dan een optie. Bij Waterontharders vergelijken vind je nuttige informatie over waterontharders op magnetische straling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden