De Noaber makelaardij

Welke lampen passen waar in mijn huis?

Geplaatst op

Wij gaan in deze blog aan je uit de doeken doen waar je het beste de lampen die je gekocht hebt neer kunt hangen al dan niet installeren. Het is natuurlijk wel slim om van te voren al een beetje vast te stellen wat je wilt gaan doen met de lampen. We geven je een aantal tips zodat je direct kunt profiteren van een helder concept voor een bepaalde kamer. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips.

De hanglamp 

We kennen de hanglamp natuurlijk allemaal nog van vroeger. Hij ging vaak boven de eettafel. We zouden zelfs durven te beweren, dat het in de meeste gevallen zo is dat mensen nog steeds boven de eettafel zo’n ding hebben. Hoewel hij er niet meer uitziet zoals vroeger. We kunnen allemaal nog wel de lampen met van die stoffen slingertjes eraan voor ons zien. Ten minste als je oud genoeg bent. Meestal zijn het nu industriële strakke lampen met meerdere ledlichten erin.

Inbouwspots 

Heb je bijvoorbeeld een studio of sauna thuis, dan zijn inbouwspots ideaal voor de verlichting. Deze zorgen ook voor de juiste sfeer in deze ruimtes. Ook zie je vaak inbouwspots in douches, de wc en natuurlijk in andere ruimtes die niet residentieel van aard zijn bijvoorbeeld in winkels. Sommige steden in Nederland hanteren ook inbouwspotjes in de straat om bijvoorbeeld een bepaalde looproute aan te duiden of een gebouw te accentueren. Al deze zaken kun je natuurlijk ook in huis doen, dat geeft een bijzonder speels effect aan de woninginrichting.

Schemerlamp 

Tenslotte besteedde aandacht aan de schemerlamp. Deze komt in verschillende soorten en maten en heeft altijd een lampenkap. Het idee van deze lamp is dat hij de schemering, dus het vallen van de avond, nabootst door met de lampenkap het licht te verstrooien in de kamer. Dit geeft een warm effect. In welke kamer past deze lamp goed? De slaap- en woonkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over het kopen en verkopen van woningen? Lees dan zeker onze informatieve blogs. We houden je graag op de hoogte!

Contactgegevens

Via info @ denoabermakelaardij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden